Bodegas La Purísima - Yecla-Murcia - Spanje

Spaanse schoonheid in een fles

Bodegas La Purísima is een kleinere coöperatie met de reputatie van een internationale wijnproducent. De wijnen worden genoten in meer dan 30 landen. La Purisima is een jonge, moderne, up-to-date wijnproducent .

Het gezamenlijke doel is om de beste kwaliteitswijnen van Yecla te produceren. De productie bestaat uit bulkwijnen en diep uitgewerkte, gebottelde wijnen van eigen merken. Aan de kwaliteit wordt dagelijks gewerkt. Vele wijnen hebben hun sporen verdiend en hebben in verschillende nationale en internationale wijncompetities belangrijke prijzen gewonnen.

Yecla is een kleine enclave tussen de grotere wijngebieden Alicante, Jumilla en Almansa, allen te vinden in de provincie Murcia. Het feit dat Yecla een eigen D.O. heeft, betekent dat de klimatologische- en wijnbouwomstandigheden afwijken van de omliggende gebieden, Een flink deel van dit gebied is ecologisch.

Bodegas La Purísima heeft 1200 leden die 4100Ha bewerken, hetgeen bijna de helft van het totale oppervlak van het gehele district is en goed is voor 90% van de geproduceerde wijnen van dit verrassende D.O. gebied. Via een ingenieus computersysteem kan per wijngaard gezien worden hoe ver de groei van de druif is. De wijngaarden zijn geplant met o.a. Monastrell, Tempranillo, Macabeo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc.

De oudere aanplant groeit nog hoofdzakelijk ongeleid, wat handmatige pluk noodzakelijk maakt, terwijl de nieuwe aanplant zich wel langs steundraden kan ontwikkelen en derhalve mechanisch geplukt kan worden. De gehele vinificatie voltrekt zich onder gecontroleerde temperatuur, zodat maceratie en de fermentatie optimaal kunnen plaatsvinden. La Purísima wijnen zijn mede daardoor al in hun 'jeugd' verrassend vineus, soepel en plezierig drinkbaar. Yecla wijnen scoren steeds in de top bij blind-proeverijen en verheugen zicht door kwaliteit in een snel stijgende belangstelling. Dit geldt zeker voor de Tierra Rosado, gemaakt van Monastrell druiven.

 

https://www.schermer1782.nl/zoeken?search=purisima

https://www.bodegaslapurisima.com

Bodegas La Purísima - Yecla-Murcia - Spanje