Over ons

Schermer Wijnkopers & Distillateurs -sedert 1782- Hoorn wordt geleid door Martin Philipse, Tanja Philipse-Blom en Esther Ophoff-Blom. Zij brengen ieder hun eigen expertise, ervaring en kennis mee en vormen samen met het team het kloppend hart van de zaak. Tanja en Esther zijn de dochters van Paul Robert Blom en Joke Blom, die Schermer jarenlang hebben gerund. 

Martin Philipse is Vinoloog en Liquorist aan de Wijnacademie en sinds enkele jaren als jurylid actief voor wijnconcours Mundus Vini. Hij is na zijn opleiding aan de Middelbare Hotelschool Haagland in Den Haag en enkele jaren ervaring in de horeca gaan werken in de slijterij/wijnhandel van zijn ouders in Brielle.

Martin en Tanja hebben deze slijterij/wijnhandel samen 25 jaar gerund, alvorens zij naar Hoorn zijn gekomen. Tevens is Martin vast jurylid bij de Mundus Vini

Tanja Philipse-Blom heeft samen met Martin de slijterij/wijnhandel in Brielle geleid en heeft daar veel kennis opgedaan van de branche. Na de havo heeft zij bij de Rabobank gewerkt en daarna een aantal jaren bij Schermer als vertegenwoordigster alvorens zij samen met Martin naar Brielle ging.

Esther Ophoff-Blom heeft een opleiding gevolgd aan Middelbare Hotelschool 'De Kogge' in Amsterdam en aansluitend gewerkt in het Sonesta/Renaissance Amsterdam Hotel, NH Barbizon Palace en NH Golf Purmerend. Veel ervaring in de horeca dus en ook een aantal jaren bij Parthen Presentatie in Amsterdam. Esther zit in het bestuur van de KVNW (Koninklijke Vereniging Nederlandse Wijnhandelaren) en in het bestuur van SPIRITSNL.

De passie is er bij allen met de paplepel ingegoten en dit in combinatie met de opleidingen en ervaringen maken het tot een unieke combinatie. Passie voor de 'drank', kennis van het vak, geboren ondernemers pur sang en enthousiaste mensen. Zij zijn de 10de generatie 'Schermers'.

 

}