Wijn uit de Balkan

Op zoek naar verrassende, Europese wijnen, uit de minder bekende wijnstreken? Probeer dan eens een wijn uit de Balkan. Landen als Servië, Montenegro, Kroatië en Noord-Macedonië brengen verrassend goede kwaliteitswijnen voort. Bij de Balkan denken sommige mensen misschien nog aan de oorlogen die jarenlang veel onrust brachten in de hele streek, maar dat is gelukkig al lang verleden tijd. De landen hebben zich hersteld en de wijnbouw is ten opzichte van het verleden sterk geprofessionaliseerd. De productie van wijn is overigens in alle Balkanlanden al een eeuwenoude traditie. De nieuwe generatie wijnmakers weet wijnen te produceren die zich uitstekend kunnen meten met hun Franse, Spaanse en Italiaanse concurrenten.

De voordelen van wijn uit de Balkan

De wijnen uit de Balkan zullen menig wijnkenner positief verrassen. Met een Balkanwijn zet u een product met kwaliteit en eigenheid op tafel, dat uniek en dus al snel onderwerp van gesprek is. Het is ook enorm leuk om een diner te combineren met uitsluitend bijpassende Balkanwijnen. Naast het unieke karakter, is ook een voordeel dat veel Balkanwijnen van inheemse druivenrassen zijn gemaakt. Het is dus echt even wat anders dan een Chardonnay of Merlot. Daarnaast zijn de wijnen overwegend gunstig geprijsd, als u bekijkt welke kwaliteit u ervoor terug krijgt.

Alle omstandigheden voor echte kwaliteitswijn

De Balkan biedt de ideale omstandigheden voor de wijnbouw. Een goede, voedingsrijke grond, veel zon, smaakvolle inheemse druivensoorten en wijnproducenten met vergaande kennis over de productie van goede wijn.

Schermer Wijnkopers & Destillateurs is specialist in Balkanwijnen

U vindt bij ons een uitgekiend assortiment uitstekende Balkanwijnen uit landen zoals Noord-Macedonië, Kroatië, Montenegro en Servië. Met de meeste wijnproducenten hebben wij goed persoonlijk contact. Wij bezoeken onze leveranciers daarom ook regelmatig. Alle wijnen worden op fles geïmporteerd. Heeft u vragen over wijn uit de Balkan of wilt u wijnen bestellen? Neem dan gerust contact met ons op, wij vertellen u graag alles over de producten die wij leveren en natuurlijk ook over de herkomst ervan.

Benieuwd naar ons assortiment? U vindt het hier:

 

}