Stobi Winery - Gradsko - Noord-Macedonië

600 Ha eigen wijngaarden

Alleen met een combinatie van kennis, ervaring overgedragen door generaties, moderne technologie en veel liefde en passie, kan de beste en smakelijkste wijn worden gemaakt. Stobi Winery is de nieuwste en meest modern ontworpen Noord-Macedonische wijnmakerij, gelegen in de gemeente Gradsko. 

Stobi zet zich in om wijnen van voortreffelijke en onberispelijke kwaliteit te produceren. Wijnen die uniek genoeg zijn om de meest selectieve fijnproevers te bekoren, maar eenvoudig genoeg om voor iedereen toegankelijk te zijn.

Omdat het proces van wijn maken een complex proces is dat zelfs de geringste fout niet tolereert, werkt Stobi volgens de meeste hedendaagse normen die door de Europese Unie zijn voorgeschreven. Van de teelt en het onderhoud van de wijngaarden tot de distributie van druiven naar de wijnmakerij en van het laatste productie- en afvulproces tot de distributie past Stobi de nieuwste technologische ontwikkelingen toe.

Het resultaat van al deze aandacht, kennis en expertise is 4,5 miljoen liter Noord-Macedonische wijn van hoge kwaliteit per jaar, verdeeld over vier categorieën: Macedonian, Classic, Barrique en Private Reserve. Alle druiven komen van de 600 Ha eigen wijngaarden, waar autochtone en internationale druivensoorten aangeplant zijn.

Schermer importeert al 10 jaar naar volle tevredenheid de Stobi wijnen naar Nederland.

Stobi Winery is vernoemd naar de opgravingen van de stad Stobi, die dateert van 359 v.C. tussen de rivieren Vardar en Crna Reka, vlakbij de oude weg Via Egnatia die sinds de derde eeuw v.C. Rome met Byzantium (Istanbul) verbindt. Stobi sponsort de opgravingen en de restauratie van de oude stad Stobi met de opbrengst van hun wijnen. Het gebied van de opgravingen beslaat 25.000m2. De pauw op het etiket refereert naar de afbeeldingen in de mozaïek-tableaus die in de opgravingen gevonden zijn.

De wijnen van de Macedonian serie gebruiken wij voor onze 'WensWijnen' en de literflessen met schrofdop zijn zeer geschikt voor de horeca.

 

https://www.schermer1782.nl/zoeken?search=stobi

www.stobiwinery.mk

 

Stobi Winery - Gradsko - Noord-Macedonië