Château La Grave / Domaine La Grave - Haut Badens-Frankrijk

Smaakvolle Zuid-Franse wijnen

'De ideale wijn is degene die ons alles biedt wat wij ons ervan hebben voorgesteld.' Dat is het doel van Château la Grave. De passie voor wijn is hier alom aanwezig. De familie die het domein beheert houdt ervan om de wijnstokken te zien groeien en de druiven te zien rijpen.

Opgegroeid in de wijngaard en de wijnkelder, elke oogst op de voet gevolgd, de stelen van de druiven verwijderd, de kelder schoongemaakt, het vullen van de vaten en tenslotte, toen ze oud genoeg waren, het proeven en keuren van alle wijnen. Zo zag de jeugd van de eigenaren van Château la Grave eruit. Elk seizoen is anders. Château la Grave heeft kennis opgebouwd, ideeën uitgevoerd en lessen geleerd. "Het is belangrijk om de traditionele werkwijze te beschermen, te ontwikkelen en te verenigen met nieuwe technieken en methoden".

Het domein beslaat 95 hectare prachtige druivenvelden. 

Château La Grave ligt op ongeveer 20 km ten oosten van Carcassonne. Van de 95 ha wijngaard behoort 45 ha tot de Appelatie Minervois. De druiven bestemd voor de Expression wijnen en de houtgerijpte wijnen Privilège komen uit deze wijngaarden. De overige 50 ha zorgen voor de druiven voor de landwijn IGP Hauts de Badens, gemaakt onder de naam Domaine la Grave. Château La Grave is sinds de jaren ’60 in handen van de familie Orosquette. Jean-François Orosquette maakt vandaag de dag de wijnen, die in vele landen op de wereld worden gewaardeerd. La Grave werkt volgens het principe van Lutte Raisonnée, d.w.z. bestrijdingsmiddelen worden zo weinig mogelijk gebruikt, alleen als het noodzakelijk is. Uiteraard worden natuurlijke en slimme middelen ingezet voor de behandeling van de wijngaarden.

De wijnen van Domaine en Château La Grave zullen vanaf 2019 het label van TERRA VITIS gaan dragen; "de handtekening van Franse wijnmakers die respect hebben voor de natuur, de mensen en de wijnen".

Schermer importeert de Domaine La Grave serie en van Château La Grave de Expression en Prestige serie.

 

https://www.schermer1782.nl/zoeken?search=domaine

https://www.chateau-la-grave.net/

Château La Grave / Domaine La Grave - Haut Badens-Frankrijk