Beerenburger Kruidenbitter Schermer 33% - 100cl

Categorieën: Schermer gedistilleerd

Schermer Beerenburger Kruidenbitter 


Schermer Beerenburger Kruidenbitter is de enige échte kruidenbitter die traditiegetrouw gemaakt wordt zónder toevoeging van suikers. Daardoor is onze kruidenbitter doorzichtig van kleur. Onze Beerenburger Kruidenbitter wordt nog altijd geproduceerd naar origineel Amsterdams receptuur van Hendrik Beerenburg van het Kattengat bij de Spuistraat.

De kruiden werden door Hendrik Beerenburg samengesteld om de barre tocht over de Zuiderzee te volbrengen en het werd gedronken door de zeelieden, omdat het een heilzame werking had. Menigeen denkt dat Berenburg oorspronkelijk uit Friesland komt, maar niets is dus minder waar: het is van origine een Amsterdamse drank. De kruiden van Beerenburg en de alcohol van Schermer waren in die tijd onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Schermer werkte veel samen met Hendrik Beerenburg, omdat beide bedrijven vlak bij elkaar zaten rondom 1900. Het is daarom dat Schermer als enige nog altijd met de originele kruidenmix werkt van Hendrik Beerenburg en ook als enige in Nederland de naam 'Beerenburger Kruidenbitter' mag voeren. Alle andere berenburg wordt met één 'e' geschreven. 

Op de alleroudste Beerenburger Kruidenbitter etiketten stond ook altijd vermeld: "koortswerend en maagversterkend". Dat mocht later niet meer vermeld worden. Echter is het wel nog altijd waar, mits uiteraard met mate. 

De Schermer Beerenburger Kruidenbitter smaakt heerlijk puur, maar kan ook als kopstoot met een goed IPA-bier gedronken worden.Terug naar overzicht
Beerenburger Kruidenbitter Schermer 33% - 100cl
€18,50