Badel 1862 Pelinkovac Antique 35% - 70cl

Categorieën: Import gedistilleerd

ANTIQUE PELINKOVAC is de oudste en beroemdste premium kruidenlikeur van Badel en ook een van de meest intrigerende Kroatische dranken. Het product dateert uit het jaar 1862, het oprichtingsjaar van het bedrijf Badel 1862.

Het is gemaakt door Franjo Pokorny, een handelaar en oprichter van het bedrijf Badel 1862. In die tijd werd Antique uitsluitend in apotheken verkocht met de aanbeveling "maagherstellende". Het was zo succesvol dat Franjo Pokorny de leverancier werd van deze fantastische likeur voor de Weense en Franse koninklijke hoven, en volgens de gegevens uit die tijd werd het ook geëxporteerd naar Amerika. Het recept voor de productie van Badel Antique Pelinkovac is het oudste en meest geheime in de archieven van Badel 1862. Het essentiële kruid is alsem (Cro. Pelin; Lat. Artemisia Absinthium) en de originele fles waarin het product wordt verkocht, wordt tentoongesteld in het stadsmuseum van Zagreb.

Antiek Pelinkovac wordt sinds 1862 op dezelfde, ambachtelijke wijze, volgens het originele recept, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Voor degenen die de productietechnologie van fijne likeuren begrijpen, zullen we onthullen dat geselecteerde aromatische kruiden eerst worden gemacereerd in alcohol, en vervolgens wordt het oude maceraat in kleine series in koper gedistilleerd en nadat het is gerijpt, wordt het handmatig gebotteld en zo wordt het een echt Kroatisch ambachtelijk product. Elke fles is gemarkeerd met een uniek serienummer op het etiket aan de achterkant van de fles. De smaak van deze premium kruidenlikeur wordt gedomineerd door alsem (Cro. Pelin), een aromatisch kruid dat wordt gekenmerkt door zijn geur en bittere toon, waardoor het wordt herinnerd en erkend vanwege het gunstige effect op het menselijk lichaam, waardoor Pelinkovac de perfecte digestief maar ook een van de beste basissen voor traditionele aperitiefcocktails.

Voor perfect genot is het aan te raden om Antiek Pelinkovac goed gekoeld te serveren en het wordt perfect aangevuld met een of twee ijsblokjes en een schijfje citroen of sinaasappel. Door zijn luxueuze smaak is Antique de favoriete drank geworden van echte kenners en liefhebbers van fijne likeuren en een onmisbaar onderdeel van het aanbod van premium restaurants en bars, en wordt het puur geconsumeerd of als het favoriete ingrediënt van smakelijke cocktails of bij de koffie. Met goede reden en met trots vertegenwoordigt Antiek een kostbaar onderdeel van de Kroatische traditie, en meer recentelijk werd het een souvenir dat met plezier door toeristen werd geproefd, maar ze nemen het ook mee naar huis als de geselecteerde Kroatische delicatesse.


in vierkante fles met retro omdoosWijnhuis: Badel 1862
Gebied/plaats: Zagreb
Terug naar overzicht
Badel 1862 Pelinkovac Antique 35% - 70cl
€23,50