Vina Matoševic - Istrië - Kroatië

Wijn maken is een droom met een deadline

Wijnbereiding is geen negen tot vijf baan en dat begrijpt Ivica Motosevic maar al te goed. Het is een uitdaging waarmee je elke dag van het jaar wordt geconfronteerd. Istrische wijndomeinen bevinden zich in het noordelijke deel van het Middellandse Zeegebied, op witte en rode aarde, ideaal blootgesteld aan zonlicht. Net als sommige van de meest gerenommeerde wijndomeinen staat Motosevic ​​op de 45e breedtegraad, een bevoorrechte positie. 

De druiven die worden gebruikt om de wijnen te maken, zijn afkomstig van twee wijngaardlocaties. De eerste is het Buje-gebied in het noordwesten van Istrië, de andere locatie ligt in het centrum van Istrië, in de buurt van het dorp Grimalda. Beide locaties zijn al lang bekend als druivenposities van topkwaliteit. 

Het bedrijf kent geen traditionele start. Het is geen sprookje over voorouders die door hard werken een traditie hebben opgebouwd. Het zijn gepassioneerde en moedige mensen die weten dat ze niet terug kunnen om een perfecte start te creëren. Ze zijn doorgegaan vanaf de plaats waar de droom hen vond, positief gestemd dat zij het perfecte eind kunnen creëren; hetgeen u in uw glas zult aantreffen.

Sommigen zullen het een zaak noemen, zelf noemen zij het wijnmaken; een avontuur waarin ze hun ziel en zaligheid kunnen leggen, bovenop alle regels en verwachtingen. Steeds maar weer, jaar na jaar met verrassende resultaten en vele onderscheidingen voor de wijnen.

Vina Matoševic - Istrië - Kroatië