Portugese kwaliteitswijn

Portugal is een land met een perfect wijnklimaat en een gevarieerde bodemsamenstelling. Het is daarmee een wijnland bij uitstek en daar wordt al sinds oudsher van geprofiteerd. Portugal is één van de oudste wijnlanden ter wereld. Verspreid over het land vindt u kleine, maar ook heel grote wijngaarden en in totaal komen er meer dan 200 inheemse druivenrassen voor. Naast wijn staat Portugal ook bekend om de uitstekende port, een echt Portugees product.

De kenmerken van Portugese wijn

Het zeeklimaat, met natte winters en warme zomers, is erg goed voor de druiventeelt. Portugal heeft meer dan 200 hectare aan wijngaarden en naast de inheemse druivenrassen vindt u daar ook de meer internationale rassen zoals chardonnay en cabernet sauvignon. Portugal staat erom bekend dat het vooral zijn eigen gang gaat als het op de wijnbouw aankomt. Dat zorgt voor wijnen met een uniek karakter en een typisch Portugese twist, die voor wijnkenners altijd wel herkenbaar is. Portugezen houden van tradities en dat merk je ook in de wijnbouw. Maar vergis u niet, achter alle tradities schuilt een moderne inslag en de Portugese wijnboeren maken gebruik van de modernste technieken om hun wijnen te produceren.

De geschiedenis van de Portugese wijnbouw

Portugal is één van de oudste wijnlanden ter wereld. Archeologisch onderzoek heeft laten zien dat er eeuwen voor Christus al wijngaarden waren langs de grotere Portugese rivieren. In de tijd van de Romeinen werd de wijnproductie opgeschroefd en verder ontwikkeld. In 1986 trad Portugal toe tot de Europese Unie, waardoor het land zich moest houden aan Europese wetgeving en richtlijnen. Dat is de wijn ten goede gekomen en sinds die tijd is de wijnbouw verder geprofessionaliseerd.

Portugese kwaliteitswijn bij Schermer Wijnkopers & Destillateurs

Als grote liefhebbers van de Portugese wijnen, hebben wij onze Portugese selectie met zorg samengesteld. Wij hebben goed contact met een aantal Portugese wijnproducenten en kopen alle producten rechtstreeks en op fles in. Ons assortiment bevat onder andere de beroemde wijnen van Alexandre Relvas en de typisch Portugese Kopke Port.

Heeft u vragen over ons assortiment of over onze wijnen uit Portugal? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Bekijk hier ons assortiment Portugese wijnen >

}