Macedonische wijn

Omdat Noord-Macedonische wijn nog niet zo lang bekendheid geniet, gaat men er weleens vanuit dat er pas sinds kort wijn wordt geproduceerd. Toch gaat de geschiedenis van de wijnproductie in Noord-Macedonië al duizenden jaren terug. Wel is het zo dat de wijnproductie in het land zich de laatste decennia enorm ontwikkeld heeft. Er worden moderne technieken gebruikt en de kwaliteit van de wijn is verrassend goed. Menigeen is na het proeven van een goede Noord-Macedonische wijn overstag gegaan en nu een liefhebber van de veelzijdige wijnen uit dit zonnige land. Bekijk ons assortiment Noord-Macedonische wijnen.

Kenmerken van wijn uit Noord-Macedonië

Noord-Macedonië kent een heel eigen wijntraditie en een flink aantal inheemse druivensoorten. Die soorten bepalen in combinatie met de bereidingswijze de eigen, unieke smaak van de wijnen. Maar ook de combinatie van het Middelandse Zeeklimaat met het continentaal klimaat speelt mee. De meeste producenten hanteren een lang rijpingsproces, dit geeft de wijnen bijzondere aroma’s en rijke kleuren. Twee bekende inheemse druiven zijn Vranec (rood) en Smederevka (wit).

De wijnproductie in het land is volop in ontwikkeling en, net zoals het toerisme in het land, stijgt de populariteit. Bent u nog geen kenner? De kans is evengoed groot dat u al eens een Noord-Macedonische wijn heeft geproefd want u komt zo ook in de horeca steeds meer tegen.

De wijngebieden van Noord-Macedonië

Noord-Macedonië bevindt zich in dezelfde klimaatzone als beroemde wijngebieden als Toscane, de Côtes du Rhône en Rioja. De bodem is rijk aan mineralen. Dit verklaart samen de perfecte condities voor de wijnbouw. Het land kent drie grote wijnstreken en de wijnproductie vindt in Noord-Macedonië met name plaats in het noorden van het land. U vindt daar ruim 80 wijnhuizen, een groot verschil ten opzichte van de 30 wijnhuizen die het land rond het jaar 2000 telde. De wijnproducenten zijn gedreven en werken vol passie aan hun producten. Dat proeft u.

Noord-Macedonische wijnen kopen bij Schermer Wijnkopers & Destillateurs

Wij importeren de wijn op fles, direct bij de producent vandaan. U vindt bij ons wijnen van de wijnhuizen:


Ons contact met deze wijnhuizen bestaat al lange tijd en wij vertegenwoordigen hen met gepaste trots. Bent u benieuwd naar de Noord-Macedonische wijnen die wij importeren? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over.