Westfries kranten artikel over ons

West-Friesland heeft een hoop te bieden, ook als het gaat om eten en drinken. Natuurlijk, we kennen allemaal de Opperdoezer Ronde. Maar er is zoveel meer. In Heerlijk West-Friesland gaan we op zoek naar lekkernijen die het leven nog nét iets aangenamer maken.  

Nu Dry January weer achter ons ligt, is het – voor de volwassenen liefhebbers onder ons tenminste – weer tijd voor een borreltje. Daarom gaan we in deze eerste aflevering op bezoek bij Schermer Wijnkopers & Distillateurs in Hoorn. Daar weten ze al 240 jaar hoe een lekkere borrel moet smaken. Het bedrijf werd opgericht op 24 juli in 1782 en is daarmee één van de oudste en laatste onafhankelijke distilleerderij en wijnimporteur van Nederland. In 2002 werd de onderneming bij de viering van het 220-jarig bestaan onderscheiden met het predicaat ‘bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. 

De eigenaren van het familiebedrijf, zussen Esther Ophoff-Blom en Tanja Philipse-Blom en haar man Martin Philipse, vertellen welk drankje het proeven meer dan waard is.  

Houd ons niet langer in spanning, wat gaat het worden?  

https://westfrieskrant.nl/columns/heerlijk-west-friesland-bij-schermer-wijnkopers-distillateurs/

Westfries kranten artikel over ons