Château Kamnik Winemakers Selection

De laatste parel die we in 2018 aan ons assortiment van Zuid-Europese wijnen hebben toe gevoegd, is Château Kamnik uit Noord-Macedonië
Graag willen we de Winemakers Selection wijnen van Château Kamnik aan jullie voorstellen twee van de prachtige wijnen die dit wijnhuis te bieden heeft.

Deze geweldige rode wijn bevat 40% van de inheemse druivensoort Vranec en samen met de Merlot 40% en de Carmenere 20% geeft dit een mooi complex aroma dat een dominant fruitig en pittig karakter prijs geeft. Smaak van rijpe Morello kersen en achter op de tong een kleine hint van vanille door 6 maanden lagering op eiken vaten. De  zachte tannines zorgen voor een lange afdronk. Wijn/spijs combinatie: harde kazen, wild gebraad en gegrild vlees gaan bij deze wijn uitermate goed.

De smaakvolle witte wijn bevat handgeplukte Viognier 37%  Greco Di Tufo 37% en om de wijn af te maken 26% Chardonnay. Het is een volle ronde mooi gebalanceerde wijn, met tropische tonen met de nadruk op abrikoos. Daarnaast vind u ook peer en Citrus vruchten terug op uw pallet. 
De Wijn/Spijs combinatie die wij adviseren zijn zachte kazen, groene salades, wit vlees en schaal en schelpdieren 

Château Kamnik Winemakers Selection