Italiaanse kwaliteitswijn

Italië is niet alleen een fantastisch vakantieland, het is ook een wijnland bij uitstek! Sterker nog, Italië is één van de grootste wijnproducenten ter wereld. Het land telt bij 900.000 hectare aan wijngaarden, die je verspreid over het land tegenkomt. Ook op de eilanden Sicilië en Sardinië wordt op grote schaal wijn geproduceerd.

Inheemse druivenrassen

Italianen staan natuurlijk bekend als echte levensgenieters en de Italiaanse wijnproducenten werken daardoor met enorm veel passie aan hun producten. En dat proef je! De kwaliteit van de Italiaanse wijnen wordt natuurlijk bepaald door de wijze waarop de wijnen geproduceerd worden, maar de kwaliteit van de druivenrassen speelt ook zeker mee. Typisch Italiaanse druivenrassen zijn bijvoorbeeld Pinot Grigio, Verdicchio, Trebbiano, Montepulciano en Sangiovese. De grootste wijnstreken vindt u in Toscane, Piemonte en op Sicilië.

Kwaliteit tegen een eerlijke prijs

De prijzen van Italiaanse wijnen zijn doorgaans prima, zeker als je de prijs vergelijkt met de kwaliteit van de wijnen. Voor een schappelijk bedrag heeft u al een hele goede fles wijn op tafel staan.

De geschiedenis van de Italiaanse wijnbouw

De geschiedenis van wijnbouw in Italië gaat terug tot in de zesde eeuw voor Christus en kent dus een enorme historie. Er is een tijd geweest, met name in de 17e en 18e eeuw, dat Spanje en Frankrijk grote slagen maakten in de wijnbouw en dat Italië wat achterbleef, maar gelukkig heeft Italië de achterstand in de daarop volgende eeuwen ruimschoots goedgemaakt. De wijnbouw is er sterk gemoderniseerd en geprofessionaliseerd en dat heeft ertoe geleid dat uit Italië veel van de beste wijnen ter wereld komen.

Italiaanse kwaliteitswijn bij Schermer Wijnkopers & Destillateurs

Wij werken sinds jaar en dag samen met een aantal uitstekende Italiaanse wijnproducenten, die zonder uitzondering zorgen voor mooie kwaliteitswijnen met elk een eigen karakter. Wij kennen onze leveranciers persoonlijk en hebben de wijnen met zorg uitgezocht. En daar vertellen wij u natuurlijk graag meer over! Wilt u meer weten over ons assortiment Italiaanse kwaliteitswijnen? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag.

Bekijk ons assortiment Italiaanse wijnen >